HK Kroměříž vs Starší žáci

Gamecenter

Datum Čas League Sezóna
18. 2. 2023 14:00 Liga starších žáků B nadstavba 22-23 2022/2023
5 - 6
GAME OVER

Boxscore

Report

Branky a nahrávky: 17. Šišák, 21. Šišák, 48. Škrabal, 54. Šišák (Kelnar), 57. Šišák – 4. Vaněk (Malaska), 11. Jurník (Mareček), 30. Malaska, 42. Mareček, 43. Gärtner (Dolanský), 49. Vaněk


HK Kroměříž: Z. Hradil Dzudza — T. Kelnar, M. Frajt, J. Hrabalová, S. Říha — A. Břenek, J. Škrabal, M. Bartalský, D. Flašar, P. Šišák, A. Marcoň, M. Chudárek, V. Urbánková, V. Ondrouch


HC Uherské Hradiště: S. Kokoruďa (L. Vodárek) — J. Dolanský, D. Malaska — L. Mareček, K. Uherek, L. Vaněk, V. Lazárik, T. Holotík, R. Mynář, M. Pražanová, R. Sládek, D. Jagoš, A. Nejezchleba, D. Jurník, D. Gärtner


Rozhodčí: Jiří Novák, Tomáš Mojžíšek

Zdroj: https://slovacky.denik.cz/hokej_region/podivejte-se-hokejove-drama-zaku-v-kromerizi-lepe-ustalo-uherske-hradiste-202302.html

Velké drama se šťastným koncem pro Uherské Hradiště bylo k vidění v sobotu v Kroměříži v rámci 8. kola nadstavbové části krajské ligy starších žáků „B“, které jsme navštívili v rámci projektu Deník podporuje sportující mládež.

Domácí po celý čas dotahovali, dokonce na začátku prostřední části dokázali vyrovnat (2:2), ale na další sérii tří branek již dokázali odpovědět jen částečně, aby nakonec padli 5:6.

„Výsledek utkání v tomto věku dětí je vždy hlavně závislý na sestavách, které na sebe narazí. Já v osobním v životě jsem vítězný typ člověka, ale u dětí vím, že je potřeba je hlavně rozvíjet. Nyní není ten správný čas hrát jen na výsledky, jde hlavně o rozvoj a radost z hokeje,“ zdůraznil zkušený kroměřížský trenér Jiří Osina.

„Vždy se snažíme, aby zasáhlo maximum hráčů, kteří poctivě trénují a mají o hokej zájem. Utkání se hrálo po jarních prázdninách a tak jsme zapojili všechny hráče, kteří byli k dispozici. Stejně to tak měl i soupeř z Uherského Hradiště. Celý průběh byl relativně vyrovnaný s tím, že naše největší slabina byla v zakončení. Jinak mohu všem jen poděkovat za odvedené výkony,“ vzkázal do kabiny Osina.

Také jeho protějšek, olympijský vítěz z Nagana Roman Čechmánek, měl radost především z přístupu a projevu svých svěřenců. „Důležité je, že kluci a holky sportují, hrají hokej. Všichni v klubu se snažíme je vést, rozvíjet, budovat zdravou závislost na sportu. Ta je u dětí, které hodně přibrzdily dva covidové roky omezení, hodně důležitá. Sport vede ke zdravému životu,“ zdůraznil Čechmánek, jenž aktuálně vypomáhá s mládeží a trénuje v Uherském Hradišti.

„Také my hráli s těmi hráči, kteří byli po prázdninách k dispozici. Byl to mix s mladšími. V zápasech se vždy snažíme, aby tvořili, zkoušeli přenést naučené věci z tréninku do utkání. Aby hráli s chutí a radostí, nebyli pod tlakem. V tomto zápase jsme vyhráli díky větší úspěšnosti v koncovce,“ dodal Roman Čechmánek.

Video

Past Meetings

Místo zápasu

Kroměříž
Obvodová 3474/11, 767 01 Kroměříž, Czech Republic
Previous articleHC Brumov – Bylnice — HC Uherské Hradiště
Next articleHC Uherské Hradiště — HC Lvi Břeclav