FAMÓZNÍ ČTVRŤÁCI Z MEZINÁRODNÍHO TURNAJE DOVEZLI BRONZ

Velkého úspěchu dosáhli hokejisti HCUH 4.tříd ročníku 2006 na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji v Maďarsku, městě Dunaujvároši,kde z 20 týmů obsadili výborné 3 místo.

Turnaj byl rozdělen do 4 skupin po 5 týmech ,s tím že první 2 postoupí do závěrečných bojů 1-8 místo,zbytek o 9-16 a 17-20 umístění.Na turnaj jsme se dostali defakto náhodou a měli na sestavení týmu pouze 10 dní oproti týmům,které byly pozvány na akci půl roku předem.Kvůli nemoci a omluvenkám jsme tým doplnili o Jana Zalubila(Hokej U.O.) a Filipa Šuléřa (HK KM). Vše se nám podařilo dát dohromady poslední den před odjezdem. Do Maďarské metropole vzdálené od Budapešti 70 km jsme přicestovali ve čtvrtek 3.12. společně s týmem HCVALMEZ, po strasti plné cestě zaviněné zácpami na Maďarských dálnicích s myšlenkama co nás následující 3 dny čeká.Turnaj pro nás začal zápasy ve skupině C v pátek 4.12. v

sestavě: Marek Uherek,Ondřej Janík,Adam Buček,Filip Šuléř,Tomáš Krupka,Jan Zalubil,FilipVícha,Marcel Kovář,Marek Valouch.

ZÁPASY VE SKUPINĚ C 4.12.2015

VAAS BUDAPEŠŤ -HCUH 5 -17

branky:Buček 5 ,Kovář 4 ,Zalubil 3,Janík 2,Vícha 2,Šuléř

NOVÉ ZÁMKY -HCUH 4 -11

branky:Kovář 4,Janík 3,Krupka 2,Buček ,Šuléř

MAC BUDAPEŠŤ -HCUH 4-9

branky:Krupka2,Janík,Zalubil,Buček,Šuléř,Valouch,Vícha,Kovář

BRATISLAVA RUŽINOV RED-HCUH 1 – 13

branky:Janík 3,Buček 2,Šuléř 2,Vícha 2,Kovář 2,Krupka,Zalubil

Ve skupině jsme soupeře přehrávali,jak pohybem tak předvenou kombinační hrou podpořenou obranou a brankářem.Zaslouženě postupujeme z 1 místa a bereme dva body do skupiny o 1-8 místo. Za splnění postupu ze skupiny hrajeme v sobotu až o půl 12 dopoledne. Sobota 5.12.den D pro naše barvy,víme že každý zápas bude důležitý,každý bodík bude mít cenu a my se rvát zápas od zápasu.Ráno po snídaní jdem všichni nahlédnout do města k Dunaji….. a nadechnout se před atmosférou důležitých zápasů. Zápas je tady,hrajeme proti CÁPÁK BUDAPEŠŤ ACADEMY ve skupině D druzí,než se rozhlédnem prohráváme 2-0,dobře naladěný kompaktní tým nám dělá obrovské problémy,nebruslíme,díváme se co se děje.Začínáme lépe bruslit a hned přichází goly, po třetině 3-3.V druhé časti boj o každý puk a snaha o vedení,přichází 3 min.před koncem vedem 6-5,poslední střídání 12 s před konce po individuální chybě inkasujem,bohužel konec zápasu 6-6 .

CÁPÁK BUDAPEŠŤ – HCUH 6-6

branky:Krupka 3,Buček,Valouch,Zalubil

Další zápas hrajeme po obědě s vědomím,že musíme hrát od 1 minuty.Zápas č.2 ,nastupujem proti vitězi skupiny D BRATISLAVA RUŽINOV WHITE,zápas nahoru dolů,nikdo z hráčů nic nevypustí. Po třetině vedeme 4-3 a obraz hry je stejný i ve druhé části, kde se s blýžícím koncem snažíme udržet těsný náskok.Máme to a všichni si uleví,byl to opravdu boj.Výhra všech zůčastněných.

BRATISLAVA RUŽINOV WHITE -HCUH 5-6

branky:Janík 2,Buček 2,Krupka 2

Borci super,máme 5 bodů a držíme vrch tabulky.Zápas č.3,sobota odpoledne 16 hod.těžký zápas před námi vítěz skupiny B HOBA BRATISLAVA,zápasem nás provází únava z minulého utkání,ale vše je otevřené a v prvních 18 min je stav 3-2 pro soupeře.Ve druhé části bohužel ztratíme se sesoupeřem krok a prohráváme poprvé na turnaji 5-2.

HOBA BRATISLAVA -HCUH 5-2

branky:Zalubil,Šuléř

Prohráli jsme,nevadí, musíme jít trpělivě dál i když 7 zápasů za den a půl v 9 statečných je dost. Přichází důležitý večerní zápas č.8 a tzv.derby v podání našich kolegů z HC VALMEZ a námi.Zde,si už uvědomujem,pokud chceme hrát na turnaji o medaile,tak je prostě musíme porazit a to samé i soupeř.Vážnost zápasu je patrna na každém i na řidiči autobusu.Sobota večer 19:30 hod.,v kabině taktické porady obou táborů v hrobovém tichu.Začátek zápasu, jedem na 200%,chceme urvat zápas co nejdřív v náš prospěch,ano, vedem po 12 min 4-0,super.Bohůžel, nepohlídáme 1 lajnu a ta vrací BOBRY do zápasu 4-2,konec třetiny.Druhá část zápasu pro všechny na infarkt 4-4,jedem pořád, hrajem,dáváme goool 5-4 vedem,paráda.Poslední 4 minuty jsme pod palbou střel,ale brankář nás drží,následně vybojujem puk a z poza branky zasouváme mezi betony brankáři VALMEZU vele důležitý gol.Vítězíme 6-4 ,nádherný zápas se vším všudy a k tomu řízek na večeři.Rychle spát zítra zápasy s favority Neporažený tým domácích a mančaft z Havířova,takže opět na doraz.

BOBŘI VALMEZ-HCUH 4-6

branky:Kovář 2,Buček,Krupka,Zalubil,Šuléř

Poslední den turnaje,jde o vše,síly už nejsou,jedem na krev.Domácím k vítězství stačí remíza a my musíme hrát to naše,jinak nemáme proti favoritovi šanci a kalkulovat nelze,chceme jít za výhrou.Zápas č.9 je rozehrán,domácí s podporou plného stadionu za naustálého hlasitého povzbuzování nás tlačí,my však hrajeme perfektně dozadu a nenecháme jim prostor ke kombinaci.Držíme jejich top hráče pod neustálým dohledem,aby si nezahráli.Po první půlce je stav vyrovnaný a dál se hraje hokej na vysoké úrovni s šancemi na obou stranách.V průběhu druhé půle inkasujeme dva slepené goly a vypadá to zle,nedobře.Tedˇprostě vše na branku,ať s tím zápasem něco ještě uděláme a podaří se,dáváme odpověď krásnou brankou a další gol.Nádhera s domácími uhráváme veledůležitou remízu a hlevně zaslouženou.Všichni jsme hrdí,byl to krásný zápas hodný finále.

DUNAUJVÁROSZ -HCUH 5-5

branky:Zalubil 4 ,Kovář

Čeká nás poslední zápas turnaje a víme pokud vyhrajem,budem druzí a pomůžem tím kolegům z HC Valmez ke třetímu místu.Kluci jsou si vědomí,že by to bylo nádherné jak pro nás tak pro své nové kamarády z Vlamezu.Zápas č.10 ,čas 13:30,nedělě 7.12.,buly vhozeno,začátek nám vychází na výbornou a vedem v půlce třetiny 3-1,ale máme problémy s neustálou střelbou urostlých hráčů AZ Havířov,kteří nám dělají problémy i po stránce fyzické.Soupeř nám dáva 2 goly a 5 s. před první sirénou branku na 4-3 pro AZ.Druhá část utkáni,byla bohůžel záležitostí hráčů Havířova,kteří nám přidali ještě 4 branky.Nešlo nám nic a bruslení s nabitým týmem(12+2) severomoravanů nám dělalo v posledním zápase velké problémy.Škoda,trochu zkalmání převyšuje pocit z krásného a zaslouženého 3 místa.Je dobojováno.

AZ HAVÍŘOV -HCUH 8-4

branky:Valouch 2,Kovář,Zalubil

Závěr turnaje,ceremoniál a vyhlášení si kluci náramně užívají, za účasti sponzorů,představitelů města a klubu.Zvedáme nad hlavu pohár a zasloužené ovace přítomných.Za vzornou reprezentaci klubu a našeho státu hráčům moc děkuji,prostě si to zasloužili a vybojovali.Borci díky.Na závěr, bych rád poděkoval vedoucímu týmu Radimovi Krupkovi za velkou práci a Všem rodičům,kteří nám pomohli,podpořili a mohli s náma zažít nezapomenutelný zážitek.

Nejůžitečnějším hráčem týmu byl vyhlášen Jan Zalubil a nejlepším brankářem turnaje Marek Uherek.

Trenér Radek Uherek

K velké gratulaci ke krásnému 3. místu a poděkováním hráčům 4. třídy za výbornou reprezentaci HC Uherské Hradiště na mezinárodním turnaji se připojuje i vedení klubu HC Uherské Hradiště ve složení Miroslav Stavjaňa, Richard Šebestů a Bohuslav Weintritt. 

Celkové pořadí turnaje:

1. Dunaújvárosi Acélbikák 2006 A (Hun)
2. AZ Havířov (CZE)
3. HC Uherské Hradiště (CZE)
4. Valašské Meziříčí (CZE)
5. Ruzinov White (SVK)
6. Sportországi Cápák (HUN)
7. HOBA Bratislava (SVK)
8. HK Nové Zámky (SVK)
9. UTE Budapest (HUN)
10. Brassó (ROU)
11. ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (HUN)
12. MAC Budapest (HUN)
13. Vasas (HUN)
14. SHC Wild Panthers (SVK)
15. HC Vlci Jablonec (CZE)
16. Dunaújvárosi Acélbikák 2006 B (HUN)
17. Ruzinov Red (SVK)
18. Istanbul A (TUR)
19. Dunaújvárosi Acélbikák 2007 (HUN)
20. Istanbul B (TUR)

Previous articleDorost výhrou v posledním zápase se Znojmem zpečetil postup mezi 6 nejlepších týmů Moravy v lize
Next article4 TŘÍDA NA MISTROVSKÉM TURNAJI V KROMĚŘÍŽI