Mladší žáci A 2011 — HC ZUBR Přerov

Gamecenter

Datum Čas League Sezóna
19. 3. 2023 12:15 Liga mladších žáků A 22-23 2022/2023
12 - 2
GAME OVER

Boxscore

Report

Předčili Olomouc, Zlín i Šumperk, za sebou nechali Vsetín, Přerov či Prostějov. Hokejisté Uherského Hradiště ovládli Ligu mladších žáků Zlínského a Olomouckého kraje, stali se šampiony.

Pohár i medaile jim po poslední vítězném zápase s Přerovem předával nejen manažer sportovního oddělení Českého hokeje Lukáš Jankovič, ale také bývalý vynikající gólman a olympijský vítěz z Nagana Roman Čechmánek.

„Kluci si to nesmírně užili. Dostali nejen pohár a medaile, ale také vítězná trika a čepice, jako tomu bývá třeba v NHL. Jen místo doutníků a šampaňského byly v kabině čokolády, bonbony a taky nějaký dort,“ popisuje s úsměvem trenér zlaté party Lukáš Kašný.

Jeho tým završil mimořádně úspěšný ročník domácím triumfem 12:2 nad Přerovem. „Sezona dopadla na výbornou. Jsme maximálně spokojení,“ říká hrdý kouč.

Celek ze Slovácka sice v minulých letech ve Zlínském kraji dominoval, ale proti soupeřům z Hané se měl na pozoru. „Do sezony jsme šli s pokorou, ale už první přípravné turnaje nám naznačily, že bychom nemuseli hrát housle, což se potvrdilo,“ uvedl Kašný.

„I když jsme v sezoně sedmkrát prohráli, pokaždé to bylo se soupeři z Olomouckého kraje a vždy, když jsme měli půlku týmu na horách nebo kluci odjeli se školou na výlet. Pokud jsme ale byli kompletní, tak jsme protivníky převyšovali,“ tvrdí.

Mladí hokejisté Uherského Hradiště ročníku 2011 tak letos navázali na loňský úspěch, když se kvalifikovali na celorepublikový finálový turnaj Mini Winter Cupu do Prahy. „Už tehdy bylo vidět, že tým má svoji sílu,“ míní Kašný.

Podle zkušeného kouče šikovným mladíkům prospívá hlavně společný trénink. „Sám za sebe musím říct, že když kluci hrají proti sobě pět na pět, je to ve větším tempu a důrazu než když nastoupí proti soupeřům,“ všímá si.

Mladší žáci Uherského Hradiště ve 24 soutěžních duelech nastříleli 207 branek, nejvíce ze všech týmů. Obdrželi jenom 120 gólů, měli nejlepší obranu v soutěži.

„Drželi nás oba brankáři. Milan Drexler i Patrik Lazárik měli nejmenší průměr obdržených branek na zápas,“ vyzdvihuje Kašný.

Mezi obránci vévodili Tomáš Kaláč s Vojtou Mašlanem. Lídry v útoku zase byli Jakub Sladký, Lukáš Mareček a Viktor Lazárik. „V první desítce bodování jsme měli hned pět hráčů, ale žádný z nich nebyl mezi pěti nejlepšími, což svědčí o tom, že jsme hráli jako tým a ne na jednotlivce. Jsem rád, že si kluci rozdělili body mezi sebe,“ těší Kašného.

I když je o šikovné hráče Uherského Hradiště zájem v jiných klubech, trenér slováckého celku věří, že všechny talenty minimálně další dva roky udrží. „Tento tým by měl zůstat alespoň do osmé třídy pohromadě. Za mě je předčasné vytrhávat kluky z domácího prostředí, když se jim společně daří a v kvalitní tréninkové práci mohou i nadále růst,“ je přesvědčený.

Ten by byl naopak rád, kdyby úspěšné družstvo ještě doplnili nejlepší hráči Uherského Ostrohu nebo Uherského Brodu. „S nimi bychom byli ještě silnější a v budoucnu bychom mohli do regionu vrátit zpátky dorosteneckou nebo juniorskou ligu,“ prohlásil.

Kašný věří, že se někteří jeho svěřenci v budoucnu prosadí i mezi tuzemskou elitou, stanou se profesionály. Hokejem se jednou budou živit. Cesta do extraligy je však dlouhá a plná nástrah.

„Zatím je strašně brzy říkat, kdo to dotáhne nejdál, protože jsou teprve v šesté třídě. Někteří z nich vyrostou, jiní zůstanou menší. Někdo propadne falešnému kamarádství, čas bude trávit na ulici, bude balit holky a někdo hokeji začne dávat víc,“ připomíná. „Z vlastní zkušenosti vím, že ti průměrní kluci toho v minulosti dokázali víc než ti, co byli v dětství za hvězdy,“ přidává.

Kašný ale nyní budoucnost svých svěřenců neřeší. Žije přítomností. Úspěšný tým má před sebou velký turnaj v Brně, kam se kvalifikovalo šestnáct nejlepších žákovských družstev z celé republiky.

„Víme, že kvalita v Čechách i na severní Moravě je trošku věští než u nás. Ve skupině nás čekají České Budějovice, Třinec a Letňany. Pro nás je hlavní, že se můžeme poměřit s hráči z celé republiky. Tyto duely nám otevřou obzory. Kluci alespoň uvidí, jak na tom jsou a na čem musí ještě zapracovat,“ říká.

Kašného svěřenci se na vrchol sezony budou chystat v domácím prostředí. O víkendu je před vlastním publikem čeká dvoudenní klání. Na Slovácko dorazí Olomouc, Prostějov, Nový Jičín, Warrior Brno, Chrudim a také moravský výběr dívek ročníku 2010 a 2011. „Kdo chce vidět kluky v akci, má jedinečnou možnost se podívat,“ zve příznivce do hlediště Kašný.

Fotogalerie Zbyněk Pavlíček

Fotogalerie na Slovácký deník CZ ZDE

Branky a nahrávky: 11. Mašlan (Pail), 16. Jurník (Mareček, Kaláč), 17. Révay (Pail, Kubíček), 22. Mareček (Jurník), 30. Sušilová (Sladký, Gärtner), 34. Pospíšil (Jurník, Mareček), 37. Kaláč, 46. Mašlan (Lazárik), 49. Jurník (Pail), 57. Gärtner (Kaláč), 58. Gärtner, 59. Kaláč (Pail) – 26. Brázdil (Beneš), 47. Vitámvás (Benešová)


HC Uherské Hradiště: P. Lazárik — Š. Pospíšil, V. Mašlan, K. Pail, N. Sušilová, T. Kaláč — J. Štefka, L. Mareček, J. Kubíček, D. Gärtner, M. Révay, V. Lazárik, J. Sladký, D. Jurník


HC ZUBR Přerov: E. Čechmánek (J. Shejbal) — M. Petružela, T. Omámik, D. Kozák, S. Strejček, K. Faltynek — J. Suchánek, T. Brázdil, M. Vitámvás, P. Zelinka, R. Beneš, E. Pivoda, J. Grapl, E. Benešová, M. Sádovský


Rozhodčí: Zdeněk Frelich, Radoslav Zadarlík


Diváci: 73

Video

Past Meetings

5 - 4
Liga mladších žáků A 22-23

HC ZUBR Přerov — Mladší žáci A 2011

pozn.: auta
2 - 5
Liga mladších žáků A 22-23

Mladší žáci A 2011 — HC ZUBR Přerov

2 - 7
Liga mladších žáků A 22-23

HC ZUBR Přerov — Mladší žáci A 2011

Místo zápasu

Uherské Hradiště
HC Uherské Hradiště, z. s., Na Rybníku 1057, 686 01 Uherské Hradiště
Previous articleTECHNIKA HOCKEY BRNO — 9. třída 2008
Next article2009 2010 Starší žáci vs HC Brumov – Bylnice