Spanilá jízda mladších žáků ročníku 2011 na Mistrovství ČR v Brně a hodnocení sezóny trenéra Lukáše Kašného

Po vítězství ve své skupině Žákovské ligy se ve dnech 7.-9. dubna žáci ročníku 2011 zúčastnili Mistrovství republiky v Brně.

V turnaji se střetla republiková špička, za účasti nejlepších 16 týmů České republiky a naši šesťáci byli po právu mezi nimi. Týmy byli nalosovány do čtyř čtyřčlenných skupin, ze kterých následně vzešel pavouk play-off.

Naši hráči dostali do skupiny HC Oceláři Třinec 4-3, HC Letci Letňany
2-6 a HC Motor České Budějovice 8-4. Po dvou výhrách a jedné prohře
jsme obsadili 2. místo ve skupině a zamířili do předkola play-off proti Pirátům z Chomutova a 4-2 zvítězili a zamířili mezi nejlepší osmičku proti suverénnímu HK Hradec Králové. Po prohře 0-6 jsme zamířili do skupiny o 5.místo kde jsme podlehli, je třeba podotknout ve vyrovnaných zápasech, HC Slavii Praha 2-4 a HC Letci Letňany 4-6. V konečném účtování turnaje jsme obsadili krásné 8. místo.

Zápasy HC Uherské Hradiště o mistra ČR

HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ – HC OCELÁŘI TŘINEC  4-3

Branky: Sušilová, Mareček, Gärtner, Lazárik

Utkání bylo z obou stran opatrné a nás nakopla první branka vstřelená
Nikol Sušilovou. Poté jsme soupeři odskočili a utkání kontrolovali až do úplného konce.

HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ  – HC LETCI LETŇANY  2-6

Branky: Jagoš, Kaláč

Soupeř měl lepší pohyb a více chtěl, navíc po první prohře v turnaji musel zabrat. Naši hráči si bohužel mysleli, že to půjde samo a jak se říká usli na vavřínech. Konečné skóre bylo výsledkem naší nedisciplinovanosti.

HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ – HC MOTOR Č.BUDĚJOVICE  8-4

Branky: Pospíšil, Mašlan, Pail, Štefka, Lazárik, Sladký 3

V utkání jsme dominovali a vytvořili si až 6 gólový náskok. Bohužel posledních pět minut nevedlo jen ke snížení vedení v zápase, ale i ztrátě vítězství ve skupině, které se v tu chvíli nabízelo.

HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ – HC PIRÁTI CHOMUTOV  4-2

Branky: Jagoš 3, Lazárik

V předkole play-off jsme se po brzkém inkasování těžko dostávali přes dobře bránícího soupeře a brankaře. Utkání jsme zlomili až ve druhé třetině důrazem na brankovišti a závěr si již pohlídali.

HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ – HK HRADEC KRÁLOVÉ  0-6

Těžký zápas předkola a zbytečný respekt k soupeři rozhodl o výsledku utkání. Po osmi minutách jsme prohrávali 4-0 pak se hra uklidnila a my vyrovnali hru i tempo zápasu a do konce utkání hráli vyrovnanou partii s jedním s favoritů turnaje. Škoda jen těch neproměněných šancí a začátku utkání.

HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ – HC SLAVIE PRAHA 2-4

Branky: Lazárik, Štefka

Utkání, které nás nejvíc mrzí. Z první střely inkasujeme, poté přebíráme iniciativu, na soupeřovu branku se hrne jeden náš útok za druhým, ale branku vsítíme až po přestávce. Opět chyba a opět dotahujeme na 2-2. Bohužel vyhoření v koncovce a tentokrát i výkon brankaře převáží vítězství na stranu favorita. Týmu,  který za celý kalendářní rok jen jednou a to ve čtvrtfinále poznal porážku za celou sezonu. Škoda!

HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ – HC LETCI LETŇANY 4-6

Branky: Sušilová, Mašlan, Sladký 2

Vyrovnaný zápas, který se rozhodl až v závěru větším důrazem soupeře na brankovišti.

Konečné slovo trenéra Lukáše Kašného

To, co hráči ročníku 2011 v tomto roce předváděli, se nedá jinak popsat než fantazie pro náš malý klub. Po celou dobu nás udivovala jejich tréninková morálka, kdy mnohdy tak sehráli a předvedli výkony lepší než v zápasech samotných. V soutěži samotné pak předváděli hru plnou nápadů, rychlosti, radosti a vzrušení. Celý tým hrál jako jeden hráč a každý bez rozdílu byl součástí naší malé hokejové skládačky a součástí úspěchů.

Závěrečný turnaj byl jen třešničkou na dortu a odměnou jak pro ně, tak pro jejich fanoušky, rodiče, dědečky a babičky co je svými hlasivkami, radou i povzbuzením, když se nedaří, podporovali. Celoroční úsilí a jejich každodenní maximální přístup se jim vyplatil a účast na takovém turnaji a respekt soupeřů je jim odměnou. Závěrem bych chtěl poděkovat i všem co se více či méně podíleli na růstu těchto hráčů. Děkuji asistentu Petru Štefkovi, bez něhož by jsme nebyli tam kde jsme a děkuji Miro Révayovi a Jaroslavu Kaláčovi, že zaskočili, pomohli a poradili kdykoli bylo třeba. Díky! A děkuji klubu za to že nám umožnili tuto soutěž hrát a poskytli nám podmínky takové o které jsme si řekli.

Previous articleSpolečné foto mladších žáků B 22-23
Next articleNa mezinárodním turnaji v Trnavě v konkurenci 5 zemí a 24 týmů bojovali naši třeťáci o bronz se Slavií Praha