Dorost si v sobotu v Jičíně poradil. V neděli přehrál lídrova z Brumova (aktualizace)

V Novém Jičíně to byla dřina!!!

HK Nový Jičín — Dorost HCUH  2:4

Hlůšek (Stašek), Volas (Vícha, Novák), Volas (Stašek), Žák (Volas)

K dalšímu utkání zajížděl dorost na led posledního Nového Jičína. Už před utkáním bylo jasné, že zápas bude úplně jiný než klání na domácím ledě se stejným soupeřem (17:1), protože novojičínští zajíždějí na venkovní utkání v ne kompletní sestavě. To se ostatně potvrdilo od úvodního buly, jelikož domácí byli velmi nebezpeční. Přesto první třetinu náš dorost zvládl 2:0.

Na začátku druhého dějství se Hradišťanům podařilo odskočit do vedení 3:0, ale domácí odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a ve 34. minutě snížili na 1:3. Ve 38. minutě ale Alan Žák zvýšil vedení na 1:4 a dodal na hostující hokejky potřebný klid.

Ve třetí části si náš dorost zkušeně hlídal tříbrankový náskok, domácím se totiž podařilo snížit na 2:4 až sedm sekund před koncem utkání. Velkou zásluhu na vítězství měl Patrik Volas (2 branky a 1 asistence) a tým skvělými zákroky držel brankář Matyáš Mraček.

UH – Brumov Bylnice  4:2 (1:0,1:1,2:1)

Stašek bez asist.,  Hlůšek bez asist., Bezděk (Hlůšek, Valda), Jakeš (Žák)

V neděli čekala na náš dorost zkouška největší, přijel totiž lídr soutěže z Brumova – Bylnice, který neztratil zatím ani bod!

Utkání začalo ve skvělém tempu a bylo se od začátku na co dívat. Domácí zatlačili Brumov do vlastního pásma, ten ale hrozil z rychlých brejků. Ke konci první periody se konečně jedna střela ujala a domácí šli zásluhou Tomáše Staška do vedení 1:0. Tak také 1. třetina skončila.

Hned začátek druhé části přinesl hostům obrovskou šanci na vyrovnání v podobě přesilové hry 5 na 3, která trvala minutu a čtyřicet vteřin. Hosté touto nabídkou nepohrdli a po minutě dvojnásobné přesilovky vyrovnali na 1:1. Ve 30. minutě Hradiště opět překlopilo výsledek na svoji stranu, kdy hostujícího brankáře překonal Adam Hlůšek. I přes šance na obou stranách tímto skore druhá třetina skončila.

Do třetí části domácí vlétli jako uragán a hned v 1. minutě dotlačil kotouč do hostující branky Martin Bezděk po asistencích Valdy a Hlůška. Od této chvíle už byl domácí tým lepším, což potvrdil krásnou brankou pod břevno Vilém Jakeš. Hosté pak už jen v předposlední minutě snížili opět v přesilovce na konečných 4:2 pro Uherské Hradiště. Výborným výkonem se prezentoval první útok domácích ve složení Martin Bezděk-Adam Hlůšek -Tomáš Stašek, který vstřelil 3 branky. A skvělý výkon podal Michal Hendrych v brance.

Previous articleMuži v derby neustáli závěr a nebodovali ani v dalším kole
Next articleDorost s přehledem soupeře převálcoval, žáci byli úspěšní na půl